Farma białka Białka Jaj 1 kg
Zdrowa żywność
Płynne białka jaj kurzych od Farma Białka produkowane są z jaj kur z chowu ściółkowego. W procesie produkcji nie zostały użyte żadne dodatki, konserwanty ani barwniki. Produkt jest bardzo praktyczny w przechowywaniu i użyciu. 1kg produktu odpowiada 32 średnim białkom jaj kurzych. Po oddzieleniu białka od żółtka, następuje proces pasteryzacji. Białka poddawane są obróbce termicznej. Dzięki opatentowanemu procesowi, z jednej strony białko staje się bezpieczne i wolne od salmonelli, z drugiej zaś zachowuje wszystkie właściwości zwykłego białka kurzego. To dzięki pasteryzacji, białka możesz bezpiecznie użyć na surowo do lukru, koktajli czy sosów.
Czym jest ten produkt ?
Dostarczamy produkt nowej kategorii żywności, który zawiera nieproszkowane, czyste od konserwantów, barwników i słodzików białka jaj w wygodnym opakowaniu. Dobrze wchłanialne, wolne od konserwantów. Prosto do Twoich drzwi! Dlaczego białko bez żółtek? Czyste białka są najlepiej przyswajalnym źródeł protein. Jeśli w swojej diecie chcesz zastosować więcej białek lub chcesz utrzymać niskokaloryczność posiłku, to zastosowanie płynnych białek jest świetnym rozwiązaniem. Płynne białka mogą być używane wszędzie tam, gdzie używa się całych jaj, m.in. do omletów, jajecznicy czy wypieków.
Opakowanie: 1000 g / 970 ml netto
Wartości odżywcze: w 100g
Wartość energetyczna 241 kJ, 58 kcal
Tłuszcze 0,80 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,27 g
Węglowodany 1,2 g
w tym cukry 1,2 g
Białko 10,3 g
sól* 0,41 g
*Zawartość soli wynika z naturalnie występujacego sodu.
Składniki: 97% pasteryzowane białko z kurzych jaj, 3% pasteryzowane żółtko z kurzych jaj. Alergeny: jajo kurze.
Sposób użycia: Wstrząsnąć przed użyciem. 30g płynnego białka jaj odpowiada jednemu białku jaja kurzego średniej klasy wagowej. Produkt można spożywać na surowo lub po obróbce termicznej.
Przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze pokojowej od 0°C do 25°C w ciemnych i suchym miejscu.
Po otwarciu: przechowywać w lodówce od 0°C do 4°C. Zużyć w ciągu 7 dniu.